Home Woonideeën Woontips Zo maak je een entertainment hoek thuis

Zo maak je een entertainment hoek thuis

0
Zo maak je een entertainment hoek thuis

Waarom zou je honderden euro’s uitgeven om buitenshuis entertainment op te zoeken als je ook optimaal kunt genieten in je eigen huis voor bijna niets? Je eigen entertainment hoek thuis is niet alleen veel relaxter en goedkoper, het heeft ook als voordeel dat je het helemaal zo kunt inrichten als je zelf wilt. Heb je wat vrije dagen over en wil je je eigen entertainment hoek maken met bijvoorbeeld een thuisbioscoop en een gaming pc, dan hebben we hieronder een aantal tips voor je.

1. Maak je eigen thuisbioscoop

De tijd dat een eigen thuisbioscoop onbetaalbaar was is voorbij. Tegenwoordig kun je al een hele goede beamer kopen voor niet al te veel geld. Wat je nodig hebt voor een geweldige thuisbioscoop is een beamer, een scherm of een gladde witte muur, speakers, een computer of dvd-speler met een goede video en audio aansluitingen en comfortabele stoelen en een tafeltje om je drankjes en hapjes op neer te zetten. En oh ja, natuurlijk ook goede films.

2. Maak je eigen gaming center

Heb je een thuisbioscoop gemaakt dan kun je datzelfde scherm ook gebruiken voor je eigen gaming center waar je alleen of samen met je vrienden tot in de late uren het tegen elkaar op kunt nemen met spellen als Counter Strike en League of Legends. Wat je nodig hebt is een groot projectiescherm of een beeldscherm, een gaming pc of console met controllers, koptelefoons, een goede gaming stoel en natuurlijk de games. Wil je het helemaal bijzonder maken dan ga je voor een virtual reality gaming center compleet met VR-bril en controllers.

3. Bouw je eigen bar

Een beetje entertainment hoek heeft ook een eigen bar. Met een leuke salontafel en een klein ijskastje kom je al een heel eind, maar ben je een beetje handig dan kun je natuurlijk ook een echte bar bouwen compleet met barkrukken en luifel.

4. Je eigen dartbaan

Heb je een eigen bar gebouwd dan kun je ook meteen een eigen dartbaan maken. Als je een ruimte hebt van minimaal 4 meter lang en 3 meter breed is het al groot genoeg voor een dartbaan. Met een dartbord, met pijltjes, een whiteboard of krijtbord voor de scores en een streep op de grond voor de werplijn heb je binnen een handomdraai je eigen dartbaan gemaakt.

5. Maak je eigen bibliotheek

Hou je van lezen dan kan een eigen bibliotheek met thrillers en andere boeken niet ontbreken in je entertainment hoek. Ga naar een kringloopwinkel en koop een paar grote houten boekenkasten. In diezelfde kringloopwinkel kun je meestal ook per kilo boeken kopen, dus je boekenkast ziet er al snel gevuld uit. Je hebt nu nog een comfortabele fauteuil nodig die je vaak bij dezelfde kringloop kunt vinden en je eigen privé bibliotheek is compleet.