Home Woonideeën Woontips Welke radiator geeft de meeste warmte?

Welke radiator geeft de meeste warmte?

Als je op zoek bent naar een radiator heb je veel keuze. Het eerste verschil bij radiatoren zit in de warmteopbrengst. Deze moet passen bij de ruimte die je wilt verwarmen. Voor grotere ruimten heb je dus een radiator nodig met meer warmteopbrengsten dan een kleine ruimte.

Hoeveel warmteopbrengst een radiator heeft hangt van zowel het soort radiator, oppervlakte als de aanwezigheid van convectoren die de warmte vasthouden af. Laten we snel kijken wat voor soorten radiatoren er zijn en wat de beste keuze is.

Welke soorten radiatoren zijn er

Er zijn veel verschillende soorten radiatoren te koop. Je hebt de traditionele radiator, welke uit een enkele radiatorplaat bestaat. De dubbele radiator met een tweetal platen en ook de dubbele radiator met convector die de warmte wat langer vast houd en door de ruimte zal verdelen. Deze radiatoren kun je in veel verschillende maten kopen. Maar natuurlijk hang je een dergelijke radiator liever niet in een moderne woning op. Een design radiator is dan echt een betere keuze die een veel modernere uitstraling heeft en eenzelfde warmteopbrengst heeft.

Hoeveel radiatoren heb je nodig?

Aan de hand van de warmteopbrengst die een radiator heeft kun je ook bepalen hoeveel radiatoren je nodig hebt binnen een bepaalde ruimte. Wanneer de warmteopbrengst niet voldoende is zorgt dit ervoor dat je meer energie nodig hebt om de ruimte te verwarmen.
Een uiteindelijke opbrengst van warmte is te berekenen aan de hand van het soort radiator en de omvang van de radiator. Daarnaast het aantal platen en of er een convector aanwezig is. Het is overigens niet vanzelfsprekend dat een grote radiator ook staat voor een optimale warmteopbrengst. Soms is er simpelweg ook een juiste indeling en afstelling van de centrale verwarming nodig. Je dient dus alle factoren mee te nemen in het maken van een goede berekening.

Wat is de beste radiator om te kopen

Een radiator moet uiteindelijk in verhouding staan met de ruimte die verwarmd moet worden. Bij een douche is dit echter anders, waarbij hoge designradiatoren die ook wel handdoek radiatoren worden genoemd de warmte perfect over de ruimte verdeeld. Wat als voordeel heeft dat de warmte prettiger en gelijkmatig over de ruimte zal worden verdeeld. Daardoor sta je niet in een koude badkamer na een heerlijk warme douche. Bovendien is een radiator waarop je ook handdoeken kunt hangen functioneel. Omdat de verwarming zorgt dat een handdoek sneller droog is na het douchen.

MEEST POPULAIR

Functioneel en stijlvol spatscherm in de keuken

Spatschermen voor in de keuken hebben een dubbele functie. Naast hun praktische rol als beschermlaag tegen spatten en vlekken, dienen ze ook als stijlvol...

Maak je huis diervriendelijk met deze tips

Voor je trouwe viervoeter wil je natuurlijk alleen maar het beste. Met onderstaande tips maak je je woning diervriendelijk. Zo creëer je zowel voor...

Tips om je eetkamer in te richten

We hebben het vandaag over iets super spannends: je eetkamer inrichten! Je bent waarschijnlijk op zoek naar wat tips en trucs, en geloof me,...

Hoe kies je de juiste akoestische fotopanelen voor je interieur?

Natuurlijke elementen in jouw interieur brengen kan een grote impact hebben op de sfeer en de akoestiek van jouw kamer. Een van de beste...