Home Woonideeën Woontips Wat is de beste tijd om tuinmeubelen te kopen?

Wat is de beste tijd om tuinmeubelen te kopen?

Nu het winter is en veel zomer items in de aanbieding zijn, vraag je je misschien af of dit de beste tijd is om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen. Je leest het antwoord hier!

1. Veel keuze

Tuinmeubelen komen tegenwoordig in allerlei soorten en maten, dus je zult zien dat je een zeer ruime keuze hebt aan tafels, stoelen en complete loungesets. Daarnaast bestaan er ook verschillende soorten materialen en elk type heeft weer voor- en nadelen. Natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen of rotan geven bijvoorbeeld een robuuste en klassieke uitstraling, terwijl aluminium of wicker weer erg trendy is. Kunststof is vaak makkelijker te vervaardigen, dus vandaar dat dit ook meestal goedkoper is dan een natuurlijk materiaal.

Ga bij jezelf na hoeveel geld je wil besteden aan een tuinset. Kunststof exemplaren zijn vaak goedkoper, maar dan moet het uiterlijk en de uitstraling wel bij jouw stijl passen.

2. Prijs-kwaliteitsverhouding

Laat je niet blind leiden door de prijs alleen, want je moet ook rekening houden met de prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn tegenwoordig tuinstoelen en -tafels voor € 25 en tuinsets voor minder dan € 200 verkrijgbaar, maar dit betekent niet automatisch dat het ook de beste keuze is. Je moet namelijk ook kijken of je er degelijke kwaliteit voor terugkrijgt. Niemand heeft namelijk iets aan een tuinset die na een seizoen al uit elkaar valt, ook al is deze nog zo goedkoop. Pas dus op voor goedkope tuinmeubelen die uiteindelijk een duurkoop lijken te zijn.

Kies liever niet meteen voor de allergoedkoopste optie die je tegenkomt in het tuincentrum, maar let ook een beetje op de kwaliteit. Zo geniet je uiteindelijk veel langer van je mooie tuinmeubelen!

3. Koop niet in het zomerseizoen

In de zomer is de vraag naar tuinmeubelen het hoogst en dit is volkomen logisch. Zodra de zon echt begint te schijnen, willen mensen daar namelijk zo snel mogelijk gebruik van maken! Vanwege de hoge vraag zal het aanbod in de zomer dan ook lager zijn dan in andere seizoenen. Verkopers van tuinmeubels verhogen dan vaak de prijzen, waardoor je de hoofdprijs betaalt. Koop daarom niet midden in het zomerseizoen als je geld wilt besparen!

Als de zomer bijna afgelopen is en de temperaturen weer een beetje dalen, dan merk je al snel dat de vraag naar tuinmeubelen sterk afneemt. Het aanbod wordt dan vanzelf weer groter, waardoor tuinmeubelwinkels de prijzen weer zullen verlagen om ze toch kwijt te raken voor het einde van het jaar. De tuinmeubels moeten plaatsmaken voor het herfst- en winterassortiment. Aangezien opslagruimte voor niet-verkochte voorraden ook erg duur voor de winkelier is, verkopen zij de tuinmeubelen van het afgelopen seizoen liever voor een klein prijsje aan jou. Al vanaf augustus of september zie je de prijzen dalen. Degenen die goede deals willen scoren, moeten dus vooral in de herfst of winter op zoek gaan naar tuinmeubelen. Hoe langer je wacht, des te meer kortingen je kunt verwachten. Houd er alleen wel rekening mee dat de leukste tuinmeubelen dan vaak al uitverkocht zijn, dus ga ook weer niet te laat in het jaar op jacht.

Vanaf het voorjaar komen er weer nieuwe collecties in de winkel te liggen, dus het is belangrijk dat de voorraden van het voorgaande jaar zo snel mogelijk verkocht worden. Kort samengevat is het dus vanaf augustus/september tot het einde van het kalenderjaar de beste tijd om te shoppen voor nieuwe tuinmeubelen. Je krijgt dan vaak kortingen die soms kunnen oplopen tot honderden euro’s!

 

MEEST POPULAIR

De voordelen en nadelen van kunstgras

Het lijkt wel of er bijna dagelijks vernieuwingen op het gebied van kunstgras worden geïntroduceerd. Sommigen geloven dat kunstgras slechts een trend is, terwijl...

Een combinatie van vloeren: een goed idee?

Het uitkiezen van de vloer is een leuk onderdeel van het proces van het inrichten en ontwerpen van een unieke woning. De talloze variaties...

Enkele stappen om zelf buitenverlichting te plaatsen

Wanneer je op zoek bent naar buitenverlichting voor jouw tuin en je hebt een beperkt budget, dan zit je altijd goed met buitenverlichting op...

Dit zijn de grootste badkamertrends van 2022

Ben je toe aan een grootscheepse badkamerrenovatie? Maar heb je nog geen idee wat voor stijl je voor je badkamer uit wilt kiezen? Hieronder...