Home Wooninspiratie Tuin De voordelen en nadelen van kunstgras

De voordelen en nadelen van kunstgras

0
De voordelen en nadelen van kunstgras

Het lijkt wel of er bijna dagelijks vernieuwingen op het gebied van kunstgras worden geïntroduceerd. Sommigen geloven dat kunstgras slechts een trend is, terwijl anderen geloven dat het veel voordelen heeft ten opzichte van natuurlijk gras.
Degenen die voorstander zijn van het gebruik van kunstgras, vinden dat het talrijke voordelen heeft boven natuurlijk gras. Is het waar dat kunstgras een verbetering is ten opzichte van echt gras?

Dit artikel zal de voor- en nadelen van het installeren van kunstgras in je tuin bespreken.

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft verschillende aantrekkelijke voordelen ten opzichte van natuurlijke grassen en buitenvloeren. Er zijn verschillende redenen waarom mensen op kunstgras overstappen!
Residentiële en commerciële inrichtingen profiteren van weelderig, groen gras. Vergeleken met natuurlijk gras en de onderhoudskosten ervan, voorspellen kunstgras specialisten dat eigenaars van grasmatten binnen één tot 5 jaar een financieel rendement kunnen verwachten. Je kunt plaatsnemen, ontspannen, en geld besparen met verschillende kleuren kunstgras tuin.

Kosteneffectieve waterbesparing

Waterbesparing is ook een groot voordeel van kunstgras. De gemiddelde huiseigenaar kan tot wel 70% op zijn waterkosten besparen dankzij het aanleggen van kunstgras. Je bespaart geld en tijd door dagelijks zo weinig mogelijk water te gebruiken, maar je draagt ook je steentje bij aan het milieu.

Minimaal onderhoud nodig bij kunstgras

Gedaan met maaien, onkruid wieden of uitgegraven gaten. Met kunstgras heb je een minimaal onderhoud; je hoeft niet meer te wieden, water te geven of te bemesten.

Er is geen behoefte aan pesticiden of onkruidverdelgers

Chemicaliën die vaak worden gebruikt bij het onderhoud van huizen, kunnen gevaarlijk zijn voor kinderen, huisdieren en het milieu. Omdat ons kunstgras geen pesticiden, onkruidverdelgers of meststoffen nodig heeft, zijn je gezin en huisdieren veilig. Als bonus bevat ons gras geen metalen of microben.

Er worden geen schadelijke chemicaliën of loodelementen in kunstgrasmatten gevonden, waardoor ze veilig zijn voor zowel dieren als mensen. Ook vermindert kunstgras verontreinigende stoffen en giftige luchtemissies, die typisch met grasmaaiers in verband gebracht worden, dankzij het kunstmatige karakter.

Nadelen van kunstgras

We zijn er om je te helpen met het beste te maken van je volgende tuinaanleg! Voor je aan de aanleg van kunstgras begint, zijn hier enkele punten waar je rekening mee moet houden.

De eerste uitgaven kunnen prijzig zijn

Als je voor de eerste keer kunstgras koopt en installeert, kost het misschien meer dan natuurlijk gras. Maar je zult beloond worden met een weelderig, groen gazon dat er jaar na jaar even goed uitziet. Het onderhoud van natuurlijk gras kost op lange termijn meer dan de aanleg van kunstgras.

Installatie van kunstgras is lastig

Afhankelijk van de bijzonderheden van je situatie, kun je baat hebben bij de hulp van een professionele installatie. Voor de meest langdurige en robuuste gazonbehandeling zou dat een extra uitgave zijn, het is namelijk af te raden om het zelf te doen. Het is aan te raden om een bedrijf gespecialiseerd in kunstgras leggen in te schakelen.

Niet alle kunstgras is gelijk gemaakt: productkwaliteit en een bekwame installatie bepalen de prestaties en de lange levensduur van het gazon. Uitstekende producten hebben superieure garanties.