Home Woonideeën Woontips 5 voordelen van een afvalcontainer tijdens het verbouwen

5 voordelen van een afvalcontainer tijdens het verbouwen

0
5 voordelen van een afvalcontainer tijdens het verbouwen

Verbouwen kost veel tijd, energie en geld. Je moet goede voorbereidingen treffen, de juiste materialen aanschaffen, vakkundige professionals inschakelen en vervolgens het puin van de verbouwing weer afvoeren. Vooral dit laatste aspect kan voor heel wat ongemak zorgen. Verbouwen geeft namelijk heel wat afval. Het huren van een puincontainer tijdens de verbouwing kan hierbij een oplossing bieden. Hier lees je 5 voordelen van een puincontainer.

1. Opgeruimd staat netjes

Niets is zo irritant als puin dat overal blijft ronddwalen. Het voelt niet fijn en het werkt zeker niet motiverend. Een mens is van het gemak gediend en het is heel verleidelijk om het afval even naast je neer te gooien en snel door te gaan met de klus. Met als gevolg dat de klus klaar is, maar je tot je knieën in het puin staat. Een afvalcontainer wordt voor je huis geplaatst, waardoor je gemakkelijk direct het afval in de container kunt gooien. Opgeruimd staat netjes!

2. Veiliger werken

Naast het demotiverende effect van werken in het puin, is het ook nog eens gevaarlijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kan bijvoorbeeld over het afval struikelen. De gevolgen kunnen enorm zijn. Als jij gewond raakt kan je ook niet verder met verbouwen. Kies daarom voor de veilige optie, en gooi het puin direct in de puincontainer.

3. Bespaart heel wat tijd

Zonder afvalcontainer zal je het puin zelf naar de stort moeten brengen. Dit betekent dat je het puin onvermijdelijk meerdere keren in je handen krijgt. Eerst sla je het puin ergens op zodat je met een volle rit naar de stort kan rijden. Vervolgens moet je dat puin in het vervoermiddel laden en op de stort weer uitladen. Een afvalcontainer bespaart dus heel wat tijd, en daarmee ook heel wat moeite.`

4. Kostenbesparend

Het huren van een afvalcontainer kost geld, dat is nu eenmaal zo. Maar denk eens aan de kosten die je anders kwijt bent. Zoals de benzine voor de vele ritjes naar de stort. Afval bij de stort brengen is ook niet gratis. En daarnaast heb je misschien een aanhangwagen nodig om je puin überhaupt bij de stort te krijgen. Tel deze kosten allemaal eens bij elkaar op.

5. Service

Bij het huren van een puincontainer wordt vaak ook service verleend. Zo mag een container vaak een bepaalde periode blijven staan. Dit zal rond de 8 weken zijn. De container wordt voor je deur afgezet en na deze periode ook weer voor je opgehaald. Simpel toch? Heb je veel puin en is de container eerder vol? Geen probleem. Maar een wissel afspraak en ze komen het puin ophalen en een nieuwe container bij je brengen. Kies voor het gemak van het huren van een puincontainer.

Puincontainer plaatsen, is een vergunning nodig?

Na het lezen van bovenstaande voordelen overtuigd om een puincontainer te huren bij een aanstaande verbouwing? Voordat je informeert naar de mogelijkheden van een vuilcontainer huren is het verstandig om eerst bij de gemeente te informeren naar de regelgeving. Bij de meeste gemeenten in Nederland is het nodig om een melding te maken of zelfs een vergunning aan te vragen om een puincontainer te plaatsen.