Home Woonideeën Woontips De mooiste jaloezieën op een rijtje

De mooiste jaloezieën op een rijtje

Jaloezieen, wie kent ze niet? De perfecte raamdecoratie die ervoor zorgen dat jouw huis een stijlvolle aankleding krijgt. In plaats van gordijnen hang je ze op in het kozijn. Je kiest er zelf voor hoeveel licht je wilt binnenlaten en hoeveel privacy je wilt behouden. Dat betekent dat mensen niet zomaar bij jou naar binnen kunnen kijken. In dit artikel lichten we de mooiste jaloezieën van het moment uit. Laat je inspireren!

1. Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn al jarenlang populair. Niet voor niets, want door hun natuurlijke uitstraling is het een geliefde raamdecoratie in veel verschillende woningen en interieurstijlen. Houten jaloezieën brengen rust in huis en geven een warm gevoel. Tot slot passen ze eigenlijk in ieder soort interieur: van stoer en robuust tot minimalistisch en kleurrijk.

2. Aluminium jaloezieën

Aluminium is ook een populair type jaloezie. Vooral in grote ruimtes, zoals kantoren is dit populair. Aluminium is namelijk brandwerend en houdt ook nog eens goed de warmte binnen of juist buiten. Het robuuste uiterlijk past goed bij een industrieel interieur en vormt zich daarom tot een tijdloze winnaar in de wereld van raamdecoratie.

3. PVC jaloezieën

Ook jaloezieën van PVC, een kunststof materiaal, wordt steeds populairder. Dit type jaloezie heeft de echte houtlook, zonder dat er hout voor is gekapt. Mocht een duurzamere optie willen wat weinig onderhoud vergt én in veel kleuren beschikbaar is? Dan zijn PVC jaloezieën perfect.

4. Jaloezieën met elektrische bediening

Steeds populairder wordt alles wat je elektrisch kunt bedienen in huis. Zo kun je tegenwoordig ook jaloezieën elektrisch bedienen. Bij horizontale jaloezieën kun je ze zowel omhoog als omlaag laten gaan, als vervolgens bepalen wat de stand van de lamellen moet worden om de lichtinval te bepalen.

5. Verticale jaloezieën

Ook verticale jaloezieën worden veel gebruikt. Vooral bij hoge ramen is dit ideaal. Dit type jaloezie laat de elegantie van een hoog raam goed terugkomen. Het licht valt dan ook subtiel naar binnen, waardoor het zelfs voor smalle, hoge ramen een ideale optie is.

MEEST POPULAIR

De grootste voordelen van composiet gevelbekleding

De grootste voordelen van composiet gevelbekleding zijn dat het een duurzame en onderhoudsarme optie is. Het kan ook in tal van verschillende soorten kleuren...

De grootste voordelen van infrarood panelen

Overweeg jij om panelen aan te schaffen? Een van de keuzes die je hierin kan maken is het aanschaffen van infrarood panelen? Dit is...

Verhuizen: zelf doen of een verhuisbedrijf inschakelen?

Ga jij binnenkort verhuizen? Dit is een proces waarbij veel tijd en moeite gestoken zal worden in de voorbereiding. Om dit proces gemakkelijker te...

De voordelen en nadelen van kunstgras

Het lijkt wel of er bijna dagelijks vernieuwingen op het gebied van kunstgras worden geïntroduceerd. Sommigen geloven dat kunstgras slechts een trend is, terwijl...