Home Wooninspiratie Slaapkamer Kleine studentenkamer inrichten? Tips & tricks!

Kleine studentenkamer inrichten? Tips & tricks!

In een studentenkamer heb je vaak weinig de ruimte. Een slimme manier van inrichten kan je helpen om van je studentenkamer een goed leefbare woning te maken die alle essentiële elementen bevat. Met onderstaande tips and tricks kun jij inspiratie opdoen voor een zo effectief mogelijke inrichting van jouw studentenkamer. 

Meubels met meerdere functies

Door het ruimtegebrek kun je in je studentenkamer weinig meubels kwijt. Het is daarom handig om meubels te kiezen die multifunctioneel zijn. Gebruik je eettafel ook als bureau om op te studeren en gebruik je bed als bank wanneer vrienden of vriendinnen langskomen. Zo kan je met minder meubels toch een functionele studentenkamer creëren. 

Klap of schuif je meubels uit!

Om ervoor te zorgen dat er bewegingsruimte overblijft kun je naast multifunctionele meubels ook kiezen voor meubelstukken die uitklapbaar of uitschuifbaar zijn. Koop bijvoorbeeld een bureau die je kunt inklappen als je klaar bent met studeren of een eenpersoonsbed waarvan je een tweepersoonsbed kan maken als een vriend of vriendin blijft slapen. 

Creëer meerdere ruimtes!

Om een echt huiselijk effect te creëren in je studentenkamer kun je een roomdivider gebruiken om de ruimte mee op te delen. Je kunt hierdoor meerdere kamers creëren. Je zou verwachten dat een roomdivider, als een grote vakkenkast, je kamer juist kleiner maakt, maar het tegendeel is waar. Is je kamer nu heel klein of heb je een laag budget? Gebruik dan een gordijn als roomdivider, dit neemt minder plek in beslag en is daarnaast een stuk goedkoper!

Een spiegel illusie

Met spiegels kun je de illusie creëren dat je studentenkamer veel groter is. Spiegels zijn  in veel vormen en maten verkrijgbaar. Ook zijn er veel verschillende soorten lijsten die spiegels kunnen hebben. Er is dus altijd een spiegel te vinden die bij jouw woonsmaak past. Wil je een speels effect creëren in je studentenkamer? Combineer dan spiegels van verschillende vormen of verschillende lijsten met elkaar! Zo zorg jij dat jouw studentenkamer een unieke look heeft.

MEEST POPULAIR

Welke soorten schaduwdoeken zijn er?

Tijdens de zomermaanden genieten we allemaal van het zonnetje, maar soms is er even wat meer schaduw en verkoeling gewenst. Vooral op het terras...

Trend van dit moment: de matzwarte badkamer stijl!

Kun je je iets beters voorstellen dan een zwarte badkamer? Jouw badkamer is één van de meest gebruikte ruimtes in het huis en het...

Wat is de beste tijd om tuinmeubelen te kopen?

Nu het winter is en veel zomer items in de aanbieding zijn, vraag je je misschien af of dit de beste tijd is om...

Interieurtrends 2021: dit zijn de woontrends van 2021

We laten 2020 achter ons en kijken vooruit naar 2021. In dit artikel kijken we specifieker naar de interieurtrends en woontrends voor het komende...