Home Wooninspiratie Keuken Keukentrends van 2020

Keukentrends van 2020

0
Keukentrends van 2020

De keuken is een plek in het huis waar veel tijd in wordt doorgebracht. Daarom is het belangrijk dat het aan alle eisen voldoet. Hoe je je keuken indeelt is afhankelijk van je woning. De stijl van je keuken is geheel aan jou. Er zijn verschillende soorten stijlen die dit jaar inkomen. Wij hebben de laatste trends onderzocht en voor je op een rijtje gezet.

Groen is de keuken kleur van dit jaar!

De laatste jaren zagen we veel witte en zwarte keukens voorbij komen. Toch zien we dit jaar dat gekleurde keukenkastjes weer populair worden en dan wel in de kleur groen. Volgens de trend van dit jaar maakt het niet uit voor welke tint groen je kiest. Wil je voorzichtig groen gebruiken in je keuken? kies dan voor een grijsgroene kleur, hiermee krijgt je keuken een stoere look. Maak je liever een statement met je keuken? Ga dan voor smaragdgroen. Tip van ons: als je een moderne stijl keuken wilt, kies dan voor een pastel groene kleur op de kastjes. Dit maakt je keuken helemaal af en is ook nog eens origineel!

Een donkere keuken

Toch liever geen kleur op de keukenkastjes? In 2019 waren donkere keukens erg populair. Deze trend zal ook dit jaar nog blijven bestaan. Een antraciet of zwarte kleur past bij iedere keukenstijl en geeft je keuken net dat beetje extra’s.

Maak je keuken uniek met metallic

Dit jaar zijn de metallic kleuren helemaal in. Deze kleuren kon je ook al terug zien in ons blog over de badkamermaterialen van 2020. In de keuken zijn vooral de metallic kleuren: koper, messing en goud populair. Deze warme kleuren zijn goed te combineren met koele materialen als marmer, andere steensoorten of beton. Het gebruik van metallic in je keuken zorgt voor een unieke look en je keuken krijgt er een sfeervolle uitstraling van.

Marmer in de keuken

Marmer is een materiaal dat al vele jaren in keukens wordt toegepast. Dit jaar is daar zeker geen uitzondering op. Wel wordt er in 2020 voor een andere kleur marmer gekozen in de keuken dan vorige jaren. Zwart, grijs en groen marmer zullen wit marmer in de keuken gaan vervangen.

Licht brengt warmte in je keuken

Een trend van dit jaar is het spelen met licht in je keuken. Wanneer je speelt met licht door bijvoorbeeld licht te plaatsen in of onder je keukenkastjes krijgt je keuken meer diepte. In een moderne keuken is het spelen met licht ideaal. Zonder dat je af doet aan de moderne look geef je je keuken hiermee meer warmte en een unieke look.

Geef je oven een centrale plek

Een trend van dit jaar is om de oven op ooghoogte in een keuken wand te plaatsen. Dit geeft je keuken een luxe uitstraling. Deze trend is niet voor iedereen weggelegd, omdat je wel de ruimte moet hebben voor een ingebouwde keukenkast.

Geen bovenkastjes meer!

We zien steeds minder bovenkastjes terug in keukens. Dit zorgt ervoor dat je keuken ruimer en minder rommelig voelt. In ruil voor de bovenkastjes zien we dat de lades in keukens steeds groter worden. Zo kun je veel kwijt en heb je geen bovenkastjes meer nodig. Hiervoor moet je natuurlijk wel de ruimte hebben voor een iets grotere keuken…