Home Woonideeën Woontrends Interieurtrends 2021: dit zijn de woontrends van 2021

Interieurtrends 2021: dit zijn de woontrends van 2021

We laten 2020 achter ons en kijken vooruit naar 2021. In dit artikel kijken we specifieker naar de interieurtrends en woontrends voor het komende jaar. Kortom, een overzicht van de interieurtrends 2021 en de woontrends 2021. Je leert de verschillende interieurtrends kennen en kunt bepalen of jij jouw inrichting komend jaar volledig op de schop gaat nemen met allemaal nieuwe meubels, of dat één meubelstuk de voorkeur krijgt. Bovendien: kies jij voor de interieurtrends 2021 of houd jij nog vast aan de trends van afgelopen jaar? Lees snel verder om alles erover te weten te komen.

Trend 1: woonkleuren van 2021

Er is één uitgesproken kleur die ook komend jaar weer veel interieurs gaat kleuren: donkerblauw. De kleur donkerblauw zorgt, zeker in combinatie met de juiste sfeervolle verlichting voor een warm gevoel. Een stukje karakter, en tegelijkerheid de geborgenheid van thuis, waar we ook komend jaar nog naar zoeken. Naast op de wanden kun je deze kleur ook toepassen op (oude) meubels in huis.

Ook grijs is wederom bezig aan een opmars. Niet in de standaard grijs, maar lichte grijstinten kunnen het komende jaar zeker. Kijken we naar de iets verrassendere soorten grijs, dan is de messy beton-look een populaire verftechniek voor komend jaar.

Tot slot, in de kleuren zien we verder veel natuurlijke kleuren terugkomen. Rustige kleuren, die goed samengaan met andere natuurlijke elementen waar we later op terugkomen.

Trend 2: natuurlijke materialen en producten

Komend jaar staat in het teken van natuurlijke materialen. In de interieurtrends 2021 zie je dan ook veel lichte houtsoorten terug. Een combinatie tussen de industriële en Scandinavische woonstijl. Die combinaties zie je bijvoorbeeld terug in lichte MDF-platen en zwarte stalen details in meubels. Overigens niet alleen in meubels, ook in vloeren en muren.

Naast de natuurlijke materialen is ook groen, direct uit de natuur, populairder dan ooit. Je merkt dan ook dat kamerplanten het ook in 2021 ontzettend goed doen. Het populairst zijn de grote tropische kamerplanten, maar ook droogbloemen doen het goed. Een voordeel: kamerplanten geven een interieur direct een meer levendige uitstraling.

Tot slot in de natuurlijke materialen: ook de bamboe woontrend kun je vanuit 2020 zo doortrekken naar de interieurtrends van 2021. Naast bamboe mogen ook rotan, hout en steen, oftewel natuurlijke materialen, steeds vaker in huis. Producten waar je deze materialen vaak in terugziet zijn de salontafel of eetkamerstoelen. Ze zorgen samen met de andere trends voor gezelligheid en een warme sfeer in huis.

Trend 3: duurzame keuzes

Ook in ons interieur maken we (gelukkig) steeds vaker duurzame keuzes. Daarmee dwingen we producenten en woonmerken om steeds vaker te kijken naar duurzame materialen, maar ook naar de mogelijkheden om te recyclen. Daarbij komen er ook steeds meer platformen waarop jij jouw (kwalitatief goede) meubels weer als tweedehands kunt verkopen. Duurzaam en een lagere impact op het milieu.

Trend 4: voeg statements toe

Naast de rustige kleurtinten, gecombineerd met donkerblauw als statement, kun je ook op andere manieren statements in huis toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan unieke wanddecoratie, zoals een schilderij van een rondreis in Azië, of een beeld van een bekende kunstenaar. Het is in ieder geval de bedoeling dat jij met statements, bijzondere elementen, in jouw interieur te laten zien wie jij bent. Zo wordt een interieur echt van jou.

MEEST POPULAIR

Wat is de ideale dressoir hoogte?

Wil je een dressoir in huis halen? Dan heb je de keuze uit verschillende modellen met elk een eigen hoogte. Je hebt relatief lage...

Verbouwing? De 5 beste brandwerende platen voor jouw klus

In een huis waar niet goed gelet is op brandveiligheid, kan een klein ongelukje snel uit de hand lopen tot een enorme ramp. Daarom...

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Je kunt, ook als ondernemer of zzp’er, een hypotheek afsluiten. Alleen gaat dit net iets anders in zijn werk dan bij iemand in vast...

Veiligheidstips voor het inrichten van de kinderkamer

Wanneer er een kindje op komst is kun je bijna niet wachten om te beginnen met het inrichten van de babykamer. Toch is het...