Home Woonideeën Woontrends Interieurtrends 2020: 5 trends die je niet mag missen

Interieurtrends 2020: 5 trends die je niet mag missen

Welke woontrends kunnen we dit jaar verwachten? Een aantal trends van 2019 zetten zich door in 2020. Ook komen er verrassende nieuwe trends bij die je niet mag missen bij de inrichting van je interieur. Lees hieronder de 5 woontrends van 2020 die wij voor je hebben verzameld.

1. Kleurtrends 2020

In 2020 zullen we te maken krijgen met veel verschillende kleuren. Mint en Franse vanille zijn de zachte kleuren die dit jaar helemaal in zullen zijn. Lichte, zachte kleuren zijn ideaal voor op de muren van je woonkamer. Deze kleuren zorgen ervoor dat je woonkamer optisch groter lijkt. Daarnaast geven de kleuren mint en Franse vanille je een gevoel van kalmte en rust. Naast lichte en zachte kleuren worden ook warme kleuren in 2020 weer helemaal trendy. Denk aan kleuren als: rood, paars, oranje, donkergroen en donkergrijs.

2. DIY meubels

Op het internet zijn veel manieren te vinden waarop je zelf meubels kunt maken. Het zelf maken van meubels is niet alleen een leuke tijdsbesteding, je bespaart er ook heel veel geld mee! Je kunt bijvoorbeeld een boekenkast maken van oude houten kistjes. Of maak met houten planken een hoofdbord voor achter het bed. Naast het maken van meubels. Kun je er ook voor kiezen om oude meubels op te pimpen. Dit kan met een oude meubels die je zelf al bezit of goedkope meubels die je kunt vinden bij de kringloop, op marktplaats of op antiekmarkten. Het op pimpen van meubels kan heel gemakkelijk. Je kunt meubels bijvoorbeeld voorzien van een vintage look met krijtverf. Is een antieke brocante look meer jouw smaak? Verf het meubelstuk in een gewenste kleur en schuur de verf als het droog is.

3. Multifunctionele meubels en woonaccessoires

Bij het inrichten van je appartement moet je altijd rekening houden met een aantal noodzakelijke meubels. Als je daarnaast ook nog opbergruimte en wat woonaccessoires in je appartement wilt hebben, wordt het al snel te vol. Hoe kun je dit nu het beste oplossen? Door gebruik te maken van multifunctionele meubels en woonaccessoires kun je de ruimte in je appartementje optimaal benutten.

4. Ronde vormen

Maak jij nog geen gebruik van ronde vormen in je interieur? Dit is het moment om ronde vormen aan te brengen! Ronde vormen zorgen ervoor dat je interieur er uniek, chique en modern uitziet. Koop bijvoorbeeld een bank met ronde vormen en een bijpassend rond vloerkleed.

5. Art Deco

Art Deco is een stijl uit 1920, waarin veel gebruik wordt gemaakt van geometrische figuren, veel kleuren en royale versieringen. We zullen Art Deco dit jaar terug zien in combinatie met de zeer populaire industriële stijl. Juist in een robuust komt de Art Deco stijl goed tot zijn recht.

MEEST POPULAIR

Veiligheidstips voor het inrichten van de kinderkamer

Wanneer er een kindje op komst is kun je bijna niet wachten om te beginnen met het inrichten van de babykamer. Toch is het...

5 voordelen van een afvalcontainer tijdens het verbouwen

Verbouwen kost veel tijd, energie en geld. Je moet goede voorbereidingen treffen, de juiste materialen aanschaffen, vakkundige professionals inschakelen en vervolgens het puin van...

Zo maak je een entertainment hoek thuis

Waarom zou je honderden euro’s uitgeven om buitenshuis entertainment op te zoeken als je ook optimaal kunt genieten in je eigen huis voor bijna...

Stappenplan: houten vloer schuren en lakken

Als je een houten vloer hebt, kan deze beschadigen door zonlicht. Ook kunnen er na verloop van tijd steeds meer krassen op komen. Om...