Home Wooninspiratie Badkamer Hoe ziet jouw nieuwe badkamer er straks uit?

Hoe ziet jouw nieuwe badkamer er straks uit?

0
Hoe ziet jouw nieuwe badkamer er straks uit?

Dat badkamers ook aan trends onderhevig zijn staat als een paal boven water. Badkamers vertegenwoordigen niet alleen onze behoeftes op gebied van wellness en verzorging, maar bovenal ook die van onze persoonlijke woonsmaak. Hoe zit dat bij jou? Is je badkamer toe aan nieuwe accenten, accessoires of misschien wel aan een hele nieuwe make-over?

Badkamertrends van nu

De diverse badkamertrends laten momenteel grotendeels eenzelfde kleurenpalet zien, namelijk authentieke, naturelle kleurtonen. Denk hierbij aan houten accenten, natuursteenvloeren of een variatie hierop, lichte wandtegels en dimbare verlichting in de vorm van spotjes bijvoorbeeld. Daarbij kent iedere badkamer wel een industrieel accent. Hetzij een glazen deur in zwart metalen constructie, hetzij een zwarte kraan, tot aan designradiatoren in grijze, platte vorm. De badkamer heeft hiermee een ware transformatie ondergaan, zoals te zien bij Tegeldepot bijvoorbeeld – een sanitair lifestyle specialist.

Welke badkamerstijl kies ik?

Er valt veel te kiezen, want de traditionele badkamer zoals we die altijd gekend hebben is aan het vervagen. Wil jij graag een -al dan niet gedeeltelijk- vrijstaand bad? Plaats ‘m in je badkamer, of plaats ‘m gewoon in je slaapkamer. Sanitair vind je namelijk niet meer uitsluitend terug in de badkamer. Een hypermoderne inloopdouche kan zich net zo goed op de gang bevinden, of in de slaapkamer. Een geheel nieuwe en eigentijdse vorm van comfort en luxe wordt hiermee gecreëerd.

Twee ultieme badkamertrends

Waar je jouw bad of douche ook plaatst, de huidige inloopdouche en het vrijstaand bad zien we telkens weer terugkeren binnen de grootste badkamertrends van nu. Een inloopdouche is natuurlijk snel gemaakt. Je kunt zelf een betegelde sierwand laten plaatsen vanaf de hoek in de badkamer, waarmee je direct een inloopdouche hebt gecreëerd. Wil je helemaal up to date gaan, dan kies je voor een glazen afscheiding. Dit kan gematteerd-, helder-, of smoked glas zijn. Het glas wordt dan in een super eigentijds zwart metalen frame geplaatst, wat echt van nu is.

Het vrijstaand bad kent vele vormen en hoeft niet geheel vrijstaand te zijn. Zo kan het tegen een wand geplaatst worden dankzij 1 rechte zijde, of het wordt als hoekbad geplaatst, met 2 rechte zijdes. En dan is er natuurlijk het échte vrijstaande bad, wat overal geplaatst kan worden. Wil jij ‘m in je slaapkamer geplaatst hebben, dan zul je voor leidingen en afvoer moeten zorgen en voor een goed ventilatiesysteem in je slaapkamer, zodat condens afgevoerd kan worden.

Regendouche

Wat maakt een regendouche nu zo aantrekkelijk? Je ervaart douchen op een rijkelijke wijze, aangezien de regendouche een aanzienlijk bredere en platte douchekop kent ten opzichte van de gewone douche. De waterdruk wordt netjes verdeeld, waardoor je een prima straal ervaart. Buiten het feit dat de regendouche een genot is om onder te douchen, is hij ook visueel een aanwinst voor je badkamer. Zo kent de inloopdouche vrijwel altijd een regendouche!