Home Woonideeën Woontips Een combinatie van vloeren: een goed idee?

Een combinatie van vloeren: een goed idee?

Het uitkiezen van de vloer is een leuk onderdeel van het proces van het inrichten en ontwerpen van een unieke woning. De talloze variaties in stijlen, texturen en kleuren kunnen je huis echt verlevendigen en verschillende kamers een uitgesproken persoonlijkheid geven. Houten vloeren lijken ideaal voor woonruimtes waar je de uitstraling en het gevoel van warmte wilt creëren. Porseleinen tegels zijn een vanzelfsprekendheid voor een vochtgevoelige badkamer- of waskamervloer. Nieuwe ontwikkelingen in ontwerp en technologie hebben echter geleid tot veranderingen in vloertypes die je in het verleden misschien vermeden hebt. Dat geeft ruimte voor meer keuzes en creativiteit.

De invloed die vloeren kunnen hebben op de totale uitstraling van je huis is verbluffend. Het is dus van het grootste belang om het ontwerpproces in te gaan met een goed begrip van hoe verschillende oppervlakken en tinten kunnen samenwerken met de andere kenmerken van je huis – zoals kasten of muurverf – en hoe ze zich met elkaar kunnen vermengen als je van de ene naar de andere kamer gaat. Kies je voor meerdere vloeren in één huis? Dat kan prima!

Welke vloeren kun je combineren?

Een gietvloer op de benedenverdieping en een kurkvloer kopen voor de bovenverdieping, of andersom? Het kan prima! Ook kun je verschillende vloeren kiezen per kamer. Hetzelfde geldt voor de wanden.

Een mooi huis bouwen is een proces van creativiteit, samenhang, en terughoudendheid. We helpen je bij het nemen van beslissingen voor je eigen, op maat ontworpen huis door verschillende vloermogelijkheden met je door te nemen. Harde oppervlakken als houten vloeren kun je goed combineren met zachte oppervlakken zoals tapijt of verschillende decoratieve tegeloppervlakken. Het zal je verrassen hoe deze verschillende soorten vloerbedekkingen op een complementerende manier kunnen samengaan.

Harde vloerbedekking combineren met zachte vloerbedekking

Of het nu hardhout is of teakhout, de strakke look, klassieke esthetiek en duurzaamheid van harde vloeroppervlakken maken dat ze populairder zijn dan ooit tevoren. Terwijl de huizen van onze ouders misschien kamerbreed bekleed waren met tapijt, zie je tegenwoordig veel vaker de strakke, rechte lijnen en moderne nuances van een harde vloerbedekking.

Overweeg lichtere afwerkingen. Licht gekleurde afwerkingen, zoals heldere grijstinten of licht hout, kunnen je kamer een opener gevoel geven. Als je met een kleinere ruimte werkt en die je wat groter en luchtiger wilt laten aanvoelen, overweeg dan lichtgekleurde vloeren. Gecombineerd met witte kasten kan dit een dramatisch vergrotend effect geven aan je grote kamer of keuken, waardoor het licht de ruimte verheldert en er een gevoel van vrij stromende lucht en ruimte ontstaat.

Of je nu werkt met een open plattegrond of je een huis hebt ontworpen met een grote mastersuite of woonkamer, door een donkere houtsoort te kiezen kan die grote ruimte meteen huiselijker en comfortabeler aanvoelen. Bovendien kunnen donkere vloeren een gedurfde indruk maken als ze gecombineerd worden met de juiste verlichting en inrichting, waardoor je huis een element van high-end design krijgt.

Een van de meest opwindende aspecten van een harde vloer is dat je hem kunt opbreken met vloerkleden. Het juiste vloerkleed kan accenten van kleur en stijl geven en tegelijk een kamer in secties verdelen, waardoor de grote ruimte knusser aanvoelt.

MEEST POPULAIR

De voordelen en nadelen van kunstgras

Het lijkt wel of er bijna dagelijks vernieuwingen op het gebied van kunstgras worden geïntroduceerd. Sommigen geloven dat kunstgras slechts een trend is, terwijl...

Een combinatie van vloeren: een goed idee?

Het uitkiezen van de vloer is een leuk onderdeel van het proces van het inrichten en ontwerpen van een unieke woning. De talloze variaties...

Enkele stappen om zelf buitenverlichting te plaatsen

Wanneer je op zoek bent naar buitenverlichting voor jouw tuin en je hebt een beperkt budget, dan zit je altijd goed met buitenverlichting op...

Dit zijn de grootste badkamertrends van 2022

Ben je toe aan een grootscheepse badkamerrenovatie? Maar heb je nog geen idee wat voor stijl je voor je badkamer uit wilt kiezen? Hieronder...