Home Woonideeën Woontips Wat is de ideale dressoir hoogte?

Wat is de ideale dressoir hoogte?

0
Wat is de ideale dressoir hoogte?

Wil je een dressoir in huis halen? Dan heb je de keuze uit verschillende modellen met elk een eigen hoogte. Je hebt relatief lage en hogere modellen. Maar hoe bepaal je nu de ideale dressoir hoogte voor in de woonkamer? Die is afhankelijk van verschillende aspecten die jij belangrijk vind. Waarbij de stijl van een dressoir van grote invloed is op de hoogte.

Wat is het doel van de dressoir?

Een dressoir kan verschillende soorten doelen hebben. Een van de doelen is het opbergen van kleine en grote spullen. Om de kamer opgeruimd en netjes te houden. Maar het kan ook zijn dat je er foto’s en andere spullen op wilt zetten. Het doel dat je hebt is dus heel belangrijk bij het maken van een keuze of de hoogte wel goed en geschikt is.

Zo zijn er dressoirs met een hoge opbouw en glazen kastdeuren. Leuk om wat achter neer te zetten of om borden en kunst in te plaatsen. Maar er zijn ook lage modellen waarop je met gemak een tv kan plaatsen.

Welk design dressoir vind je mooi?

Tegenwoordig zoeken mensen echt naar die stoere industriële look van een dressoir. De reden voor deze keuze heeft alles te maken met de veelzijdigheid in ieder interieur en de minimale ruimte die een dressoir in beslag neemt. Maar er zijn ook veel andere soorten te koop. Waarbij elk dressoir een aantal eigen voordelen heeft.

De materialen die voor een dressoir worden gebruikt zijn ook verschillend. Je ziet veel dressoirs met glazen deuren erin, zodat de binnenzijde zichtbaar is. Maar er zijn ook keuzes te maken waarbij de deuren gewoon van houd zijn en je er dus niet doorheen of in kunnen kijken. De ervaring leert dat de houten deuren doorgaans zorgen dat de kastruimte rommelig is.

Ben je op zoek naar een prachtig industrieel dressoir? Dan moet je weten dat je hierin veel keuze hebt in kwaliteit en ontwerp.

Is er behoefte aan opbergruimte?

Als je behoefte hebt aan opbergruimte kun je er ook voor kiezen om een dressoir met deuren en lades te kopen. Deze hebben doorgaans een hoogte van ongeveer één meter. Maar je hebt ze ook die trapsgewijs opgebouwd zijn. Deze hebben dus een lage en hoge kant en zien er daardoor ruimtelijker uit dan andere soorten dressoirs.

Genoeg keuze om eens bij stil te staan en over na te denken. De ervaring leert dat een dressoir niet in een interieur mag ontbreken en een goede keuze is om de woonkamer er opgeruimd en schoon uit te laten zien.