Home Wooninspiratie Badkamer De badkamer materialen van 2020: creëer een unieke look

De badkamer materialen van 2020: creëer een unieke look

0
De badkamer materialen van 2020: creëer een unieke look

Industrieel staal

De mat zwarte kleur van staal is goed te combineren met andere materialen. Daarnaast past dit materiaal goed bij iedere badkamerstijl. Staal in je badkamer zorgt ervoor dat je badkamer wat meer pit krijgt. Je kunt staal subtiel toepassen door te werken met stalen kranen en accessoires. Wil je een echte industriële badkamer? Ga dan voor een douchewand met staal en glas.

Metallic kranen, accessoires en meer

Door gebruik te maken van metallic materiaal krijgt je badkamer een chique uitstraling. Er bestaan verschillende kleuren metallic, ieder met een eigen uitstraling. Hierdoor is er altijd een metallic kleur te vinden, die past bij de stijl en de kleur van je badkamer. Metallic kun je natuurlijk terug laten komen in je kranen en accessoires, maar je kunt ook voor tegels gaan met een metallic look of met metallic accenten.

Vernieuwend gebruik van marmer

Marmer is een materiaal dat al heel wat jaren in de badkamer wordt gebruikt. In 2020 zien we dit materiaal ook zeker terug komen. In ons blog over de badkamertrends van 2020 schreven we dat grote XXL tegels dit jaar helemaal trendy zijn. Combineer in je badkamer XXL marmeren tegels met staal. Deze combinatie maakt je badkamer stijlvol en stoer tegelijkertijd. Door de grote tegels oogt je badkamer daarnaast groter, modern en strak. Je kunt er ook voor kiezen om de XXL marmeren tegels te combineren met metallic goud of rosé goud. Dit zorgt er juist voor dat je badkamer een chique en moderne uitstraling krijgt.

Meer dan alleen houten meubels in je badkamer

Hout is net als marmer een materiaal dat al heel wat jaren bij het aanleggen van badkamers wordt gebruikt. Robuust houten meubelen geven je badkamer een natuurlijke uitstraling. De hout trend van dit jaar gaat echter verder dan alleen badkamermeubels. Wat in 2020 helemaal trendy is, zijn tegels met een houtlook. Deze tegels staan super goed bij zwarte badkamermeubels. Tip: houtlook tegels passen perfect in een industriële badkamer.

Terrazzo komt terug!

Terrazzo is een oude techniek die je vaak tegenkomt in gangen van oude huizen. Terrazzo wordt gemaakt met een mengsel, waar onder anderen glas en marmerkorrels aan worden toegevoegd. Doordat marmer diverse kleuren heeft en de structuur van het mengsel per keer verschilt is ieder voorwerp van terrazzo uniek. Dit trendy materiaal kun je bijvoorbeeld terug laten komen in je wastafelblad of wastafelkom. Ook kun je je badkamer betegelen met terrazzo tegels om een unieke look te creëren.