Home Wooninspiratie Slaapkamer Bed kopen: inspiratie en ideeën

Bed kopen: inspiratie en ideeën

0
Bed kopen: inspiratie en ideeën

Je bed is het belangrijkste element van je slaapkamer. Je brengt er daarnaast in je leven heel wat tijd in door. Het is dan ook cruciaal dat je voor een bed kiest van een goede kwaliteit. Een bed dat er leuk uitziet, maar niet goed ligt gaat je een hoop ellende opleveren.

Een keuze maken…

Een eerste keuze die je maakt bij het uitkiezen van een bed is of je voor een boxspring of voor een ledikant gaat. Dit is echter niet de enige keuze waar je voor komt te staan. Zo kun je gaan voor een elektrisch verstelbaar bed en zijn er allerlei matras types waar je tussen kunt kiezen. Voordat je dus zomaar een bed koopt is het handig om eerst eens goed rond te zoeken op het internet. Ook kun je rondvragen in je omgeving naar wat andere hebben. Onthoudt wel goed dat het bed voor jou goed moet liggen. Iedereen heeft een andere manier van slapen en het bed die je kiest moet hierbij aansluiten. Ga daarom altijd, voordat je een bed koopt, naar een slaapadviseur die CWB-erkend is.

Wat is de juiste plek voor je bed?

Op welke plek je je bed neerzet is geheel afhankelijk van de ruimte en de indeling van je slaapkamer. Bij het plaatsen van een bed wordt er vaak met een aantal zaken rekening gehouden. Zet het bed niet te dicht bij een kachel of open raam. Kijk daarnaast ook goed waar het licht in je slaapkamer binnenvalt. Het is het best voor je nachtrust als je met je gezicht een andere kant op kan liggen dan waar het licht invalt. De meeste mensen die met zijn tweeën slapen vinden het daarnaast fijn om beiden genoeg ruimte te hebben om het bed uit te kunnen. Vind je je bed het leukst staan met één kant tegen de muur? Dan moet je wel eerst uitvechten wie over de ander heen kruipt als hij/zij naar de wc moet midden in de nacht…

Maak je bed leuk op!

De manier waarop je je bed opmaakt bepaald de sfeer en look van je slaapkamer. Zorg dat het dekbedovertrek dat je kiest en de kussens die je op je bed neerlegt goed passen bij de rest van de kamer. Een handige manier om ervoor te zorgen dat alles goed bij elkaar past is door bij het inrichten en verven van je slaapkamer al wat passende kleurstijlen bij elkaar te zoeken. Durf hierbij ook af te stappen van het gebruiken van allerlei verschillende tinten. Gebruik verschillende kleuren die goed bij elkaar passen. Verscheidene roze tinten passen bijvoorbeeld verrassend goed bij een stoere grijsgroene muur.