Home Wooninspiratie Badkamer Dit zijn de grootste badkamertrends van 2022

Dit zijn de grootste badkamertrends van 2022

0
Dit zijn de grootste badkamertrends van 2022

Ben je toe aan een grootscheepse badkamerrenovatie? Maar heb je nog geen idee wat voor stijl je voor je badkamer uit wilt kiezen? Hieronder helpen wij je graag verder met de grootste badkamer trends voor 2022.

Badkamer kleuren trends

Badkamer kleuren trends

Er wordt veel gebruik gemaakt van aardse kleuren en pasteltinten in 2022. Aardetinten zoals terracotta, bruin, beige of pasteltinten zijn goed te combineren met staal of hout in een badkamer. Je kunt de badkamer vervolgens afmaken door een leuke plant neer te zetten of accessoires op te hangen of op planken in de badkamer neer te zetten.

Natuurlijke materialen

De natuurlijke materialen die in 2022 helemaal in zijn, zijn koper, goud en nikkel. Deze natuurlijke materialen bieden een chique en luxe uitstraling en kunnen eenvoudig gecombineerd worden met marmer, staal of hout. Deze materialen kun je vervolgens ook weer laten terugkomen in badkamermeubels of scheidingswanden.

Wellness badkamer

Ben jij enorm fan van wellness, sauna, bubbelbad en dergelijke? Ga dan voor een mooie wellness badkamer. Koop een bubbelbad, een regendouche met massagestralen en plaats een kleine sauna of stoomruimte indien je hier de ruimte voor hebt. Zo kun je na een lange werkdag heerlijk ontspannen in je eigen wellnessruimte in huis. Ben je op zoek naar toffe badkamermeubels of inspiratie voor je badkamer? Ga dan naar Megadumptiel.nl.

ensuite badkamer

Ensuite badkamer

Je slaapkamer en badkamer ineen, ofwel een ensuite badkamer, dit lijkt voor velen een droom. Wat is er nu decadenter dan uit het bad te stappen tegenover je bed en daarna heerlijk soezerig onder de dekens te kruipen een paar meter verderop. Steeds meer mensen kiezen daardoor voor een slaapkamer en badkamer aansluitend met of zonder een glazen tussenwandje, om de ruimtes toch ietwat te kunnen scheiden. Kies je ervoor om de ruimtes zo in te delen, kijk dan ook of je de (vochtbestendige) vloer door laat lopen of kiest voor twee verschillende vloersoorten. Een ensuite badkamer is vaak redelijk eenvoudig te realiseren wanneer de slaapkamer genoeg ruimte te bieden heeft.

Toekomstbestendig

De meeste badkamer trends in 2022 hebben te maken met verhoogde duurzaamheid, chique materialen en moderne technologieën zoals waterbesparende kranen, spiegels met bewegingssensoren en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is tegenwoordig mogelijk op het gebied van gadgets en technologieën voor in de badkamer.