Home Wooninspiratie Woonkamer 5 vloer ideeën voor in de woonkamer

5 vloer ideeën voor in de woonkamer

Ben jij toe aan een nieuwe vloer in je woonkamer die past bij jouw woonstijl? Een vloer kan heel bepalend zijn in je woonkamer. Het is dus belangrijk dat je de juiste vloer kiest. Er zijn heel veel verschillende soorten vloeren, die elk beter passen bij een bepaald huis en bij een bepaalde smaak. Hieronder staan een aantal ideeën voor jouw woonkamer vloer.

Creëer een houtlook vloer met laminaat

Wil je een vloer in je woonkamer dat echt op hout lijkt, maar onderhoudsvriendelijker is? Dan kun je het beste voor een laminaat vloer gaan. Laminaat vloeren gaan 25 jaar lang mee, zonder dat je er veel aan moet onderhouden. Deze vloersoort is te verkrijgen in veel verschillende soorten stijlen en kleuren. Zo kun je een laminaat vloer uitkiezen die perfect past bij jouw stijl en huis. Ga bijvoorbeeld voor een laminaat dat donker is van kleur, als je je huis een warm gevoel wilt geven. Of gebruik licht laminaat om je huis ruimer te laten lijken.

Duurzaam parket

Liever geen houtlook, maar echt hout in je woonkamer? Je kunt dan ook gaan voor een parketvloer. Bij de planken van een parketvloer kun je kiezen hoeveel percentage hout er in wordt verwerkt. Er zijn twee soorten parket: massief parket en lamelparket. Het verschil tussen de twee is dat een lamel parketvloer is opgebouwd uit verschillende lagen. Lamelparket heeft een aantal voordelen ten opzichte van massief parket. Zo is het leggen van lamelparket over het algemeen makkelijker en goedkoper dan massief parket. Daarnaast kan lamelparket worden gecombineerd met vloerverwarming en heb je bij het uitkiezen van een parketvloer bij lamel meer keuze. Een nadeel van een parketvloer in het algemeen is dat het kan uitzetten en krimpen bij wisselende luchtvochtigheid, door het natuurlijke materiaal.

Kunststof en warmtegeleidend PVC

Met een PVC vloer kan je iedere look die je maar wilt creëren voor je woonkamer. Een PVC vloer is een kunststof vloer van hard materiaal die bestaat uit verschillende lagen. Het is een materiaal die goed te onderhouden is en gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Daarnaast is een PVC vloer geluiddempend. Ga je voor een houtlook in de woonkamer? Dan raden we je aan om zeker ook naar een PVC vloer te kijken. De PVC houtlook planken zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en maten. Ook kun je ze op verschillende manieren leggen, bijvoorbeeld in een vissengraat patroon. Heb je liever een tegelpatroon of betonlook? PVC vloeren zijn ook in deze stijlen te verkrijgen.

Makkelijk vinyl

Als je geen hout of houtlook in de woonkamer wilt, is vinyl misschien wel een optie voor jou. Vinyl is een hard materiaal dat op dezelfde manier als vloerbedekking wordt gelegd. Een vinyl vloer is gemakkelijk te onderhouden, vochtbestendig en geluiddempend. Ideaal dus in een huishouden met kinderen! Vinyl is te koop in veel verschillende soorten stijlen. Het leuke aan dit materiaal is dat je bijvoorbeeld makkelijk een natuurstenen look (beton of terrazzo) kunt creëren zonder dat je eraan vast zit. Daarnaast voelt de vloer in tegenstelling tot natuursteen warm onder de voeten aan, zeker in combinatie met vloerverwarming.

Een warm tapijt

Met tapijt kun je een warme look creëren in je woonkamer. Het is echter wel een vloer dat lastig schoon te maken is. Niet zo handig dus als je kleine kinderen hebt. Houdt je toch van een warme tapijt look, maar heb je een gezin met jonge kinderen? Ga dan voor een mooi groot vloerkleed!

MEEST POPULAIR

Welke soorten schaduwdoeken zijn er?

Tijdens de zomermaanden genieten we allemaal van het zonnetje, maar soms is er even wat meer schaduw en verkoeling gewenst. Vooral op het terras...

Trend van dit moment: de matzwarte badkamer stijl!

Kun je je iets beters voorstellen dan een zwarte badkamer? Jouw badkamer is één van de meest gebruikte ruimtes in het huis en het...

Wat is de beste tijd om tuinmeubelen te kopen?

Nu het winter is en veel zomer items in de aanbieding zijn, vraag je je misschien af of dit de beste tijd is om...

Interieurtrends 2021: dit zijn de woontrends van 2021

We laten 2020 achter ons en kijken vooruit naar 2021. In dit artikel kijken we specifieker naar de interieurtrends en woontrends voor het komende...